نمای انفجاری (exploded view) در سالیدورک
نمای انفجاری رابطه یا ترتیب مونتاژ قطعات مختلف را نشان می دهد که با فاصله کمی از هم جدا شده اند، در نمای انفجاری سالیدورک به جای نمایش چندین نما و زاویه، می توان از یک نما برای نمایش همه اجزا استفاده کرد.
نماهای منفجر شده روشی قدرتمند برای نشان دادن چگونگی تناسب و تعامل اجزای یک مجموعه با هم هستند.
در ادامه قبل از آموزش نما و نقشه انفجاری در سالیدورک شما را به دیدن قسمت هایی از آموزش کامل ترین پکیج آموزش سالیدورک دعوت می کنیم.
چرا از نمای انفجاری استفاده کنیم و چه مزیت هایی دارد؟
نقشه های انفجاری در توضیح یک طرح یا ایده بسیار مفید هستند زیرا ارتباط بین اجزای مختلف و نحوه تناسب آنها با یکدیگر، برای تشکیل محصول نهایی را نشان می دهند.
به درک چگونگی مونتاژ قطعات مختلف محصول با هم کمک می کند. علاوه بر این، همچنین به کاربر اجازه می دهد تا از ابعاد هر قطعه، مواد استفاده شده و تعداد قطعات استفاده شده مطلع شود.
نحوه ایجاد نمای انفجاری در محیط اسمبلی سالیدورک
1. وارد محیط اسمبلی (Assembly) سالیدورک شوید در سربرگ Assembly از زیر مجوعه Exploded View گزینه Exploded View را انتخاب کنید.
2. بعد از باز شدن پنجره Exploded view اجزای مد نظر خود را انتخاب کنید و در جهتی دلخواه Drag (کشیدن) کنید. می توانید در هر سه جهت xyz اجزای مد نظر خود را حرکت دهید. (همچنین امکان چرخش اجزای مد نظر با استفاده از گزینه Rotation Angle وجود دارد).
توضیح تنظیمات و قسمت های مختلف Explode view
a: در این قسمت مراحل نمای انفجاری به ما نمایش داده می شود.
b: این قسمت به نمایش می دهد در کدام مرحله از نمای انفجاری قرار داریم.
c: در این قسمت نام part به ما نمایش داده می شود.
d: جهت حرکت قطعه در یکی از محور های x,y,z نمایش داده میشود و میتوانیم از این قسمت برای معکوس کردن جهت استفاده کنیم.
e: با استفاده از این قسمت می توانیم فاصله قطعه را از محلی که حرکت داده ایم تغییر دهیم.
f,g: با استفاده از این دو قسمت می توانیم قطعه را به اندازه زاویه دلخواه بچرخانیم و قابلیت معکوس کردن جهت چرخش با قسمت f برای ما قابل انجام است.
3. بعد از تعیین موقعیت اجزای مد نظر و سایر پارامتر ها بر روی گزینه Done کلیک می کنیم.
4. تمامی مراحل اجزای مجموعه را مرحله به مرحله در جهت و فاصله دلخواه حرکت می دهیم و پس از اتمام بر روی گزینه Ok کلیک می کنیم.
پیشنهاد مکتبی نو: آموزش جوشکاری در سالیدورک
نحوه ایجاد نمای انفجاری در محیط Drawing سالیدورک
- برای وارد کردن نمای انفجاری در محیط Drawing از قسمت File زیر مجموعه Make Drawing را انتخاب میکنیم.
- Size و Sheet Format مد نظر را انتخاب میکنیم.
از زیر مجموعه View palette نماهای مختلفی مانند نمای رو به رو،نمای جانبی، افقی و … می توانیم انتخاب کنیم برای تهییه نقشه انفجاری، نمای Isometric Explode view را انتخاب کنید و در Sheet انتخاب شده drag می کنیم.
چنانچه دو حالت Exploded view یا بیشتر از دو حالت داشته باشیم در قسمت Reference Configuration می توانیم نحوه نمایش نمای انفجاری را بر اساس چیدمانی که انجام داده ایم انتخاب کنیم که در کدام حالت باشد.
از قسمت Orientation می توانیم نماهای استاندارد مانند نمای رو به رو،نمای جانبی و … را انتخاب کنیم تا مدل انفجاری ما در آن نما نمایش داده شود. برای مثال در این قسمت نمای Front انتخاب شده است و مدل انفجاری ما در نمای Front به نمایش در آمده است.
از طریق تنظیمات Display style و Scale می توانید استایل و Scaleنمای انفجاری خود را تغییر دهید.
پیشنهاد مکتبی نو: طراحی فنر در سالیدورک
نحوه ایجاد بالن گذاری و تهیه جدول نمای انفجاری
- وارد سربرگ Annotation می شویم،برای بالن گذاری می توانیم از هر دو قسمت Ballon و Auto Ballon استفاده کنیم،با انتخاب Auto Ballon تمامی قطعات به صورت اتوماتیک برای ما بالن گذاری می شود.
- هنگامی که بر روی Auto Ballon کلیک کردیم نمای انفجاری خود را انتخاب می کنیم و به صورت اتوماتیک قطعات برای ما بالن گذاری می شوند.
- از زیر مجموعه Baloon Layout می توانیم نحوه چیدمان (Pattern Type) را انتخاب کنیم که در این قسمت آموزشی بالن ها در قسمت بالایی نمای انفجاری انتخاب شده اند.
برای تهییه جدول نمای انفجاری و تعداد قطعات استفاده شده از زیر مجموعه Tables گزینه Bill Of Materials را انتخاب می کنیم. و در مرحله بعد نمای انفجاری خود را انتخاب می کنیم.
در قسمت ITEM NO. شماره آیتم بر اساس شماره های بالن نمایش داده می شود.
در قسمت PART NUMBER نام پارت یا فایل هایی که ذخیره کردیم نمایش داده می شود.
در قسمت DESCRIPTION می توانیم در صورت نیاز توضیحات دلخواهی را اضافه کنیم.
در قسمت QTY. تعداد قطعه به کار رفته هر آیتم را نمایش می دهد. برای مثال پیچ مورد استفاده شده در این قسمت با آیتم 6 نمایش داده شده و در این مجموعه خود 4 عدد از این پیچ داریم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش دستور 3D Textures سالیدورک
مدلسازی و تبدیل عکس به اسکچ در سالیدورک
آموزش جوشکاری در سالیدورک (Weld bead و Structural Member)
بادامک و پیرو چیست ؟ آشنایی با انواع بادامک و پیرو
دیدگاهتان را بنویسید