محاسبه وزن، حجم و مرکز ثقل در سالیدورک
پارامترهای مهمی که بعد از طراحی و مدلسازی یک قطعه میتوانیم نام ببریم، وزن قطعه، حجم و مرکز ثقل آن می باشد. دانستن این پارامترها میتواند بسیاری از هزینه های تولید و تحلیلی قطعه را کاهش دهد. به عنوان مثال دانستن وزن یک قطعه کمک میکند تا از مقدار مواد مصرفی آن در زمان تولید آگاه باشیم. در این مقاله میخواهیم به شما یاد بدهیم چگونه می توانیم مقدار این پارامترها را در نرم افزار سالیدورک بدست بیاوریم.
محاسبه وزن قطعه در سالیدورک
ابتدا از بدست آوردن وزن قطعه در سالیدورک شروع می کنیم. همانطور که می دانید وزن یک قطعه بر حسب چگالی آن بدست می آید. در نرم افزار سالیدورک ما میتوانیم به دو صورت چگالی یک قطعه را تعیین کنیم:
پیشنهاد مکتبی نو: کتاب های آموزش رایگان سالیدورک
استفاده از مواد کتابخانه سالیدورک
برای این کار با راست کلیک کردن بر روی گزینه Material در درخت طراحی سالیدورک و انتخاب گزینه Edit Material میتوانید جنس ماده مورد نظر خود را از لیست موجود انتخاب کنید.
وارد کردن چگالی بصورت دستی
برای این کار از نوار ابزار Evaluate و انتخاب گزینه Mass Properties و سپس انتخاب گزینه Options و فعال کردن گزینه use custom setting میتوان چگالی مورد نظر را در باکس Density وارد کنید.
سپس در پنجره اصلی دستور Mass Properties مقابل Mass میتوانید وزن قطعه را ملاحظه کنید. در صورت نیاز به تغییر واحد از قسمت Options میتوانید واحد مورد نظر خود را انتخاب کنید.
محاسبه حجم قطعه در سالیدورک
جهت بدست آوردن حجم قطعه در سالیدورک در قسمت دستور Mass Properties مقابل Volume میتوانید حجم قطعه را ملاحظه کنید. در صورت نیاز به تغییر واحد از قسمت Options میتوانید واحد مورد نظر خود را انتخاب کنید. بهتر است برای این کار ابتدا آموزش سالیدورک مقدماتی را مشاهده نمایید.
دوره های پیشنهادی آموزش سالیدورک:
دوره ی جامع سالیدورک از صفر تا صد | کاملترین دوره سالیدورک
آموزش مهندسی معکوس با Geomagic Design X
آموزش جئومجیک سالیدورک (Geomagic for SolidWorks)
محاسبه مرکز ثقل در سالیدورک
جهت بدست آوردن مرکز ثقل قطعه در سالیدورک در قسمت دستور Mass Properties مقابل Center of Mass میتوانید مختصات مرکز ثقل نسبت به نقطه Origin قطعه را ملاحظه کنید. همچنین با فعال کردن گزینه Create Center of Mass feature در محیط سه بعدی یک نقطه در مرکز ثقل ایجاد می شود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
انواع اسکنر های سه بعدی و نحوه ی کار و نکات کاربردی اسکنر های سه بعدی
هر آنچه درباره تلرانس گذاری هندسی و تلرانس هندسی باید بدانید
آموزش مهندسی معکوس سالیدورک | مهندسی معکوس یا Reverse Engineering
آموزش بررسی تداخل بین قطعات در اسمبلی (Interference detection)
آموزش پوسته ای کردن قطعه در سالید ورک دستور Shell
آموزش محیط Mold Tools (محیط قالب سازی) در سالیدورک
دیدگاهتان را بنویسید