نرم افزار کتیا | طراحی با نرم افزار CATIA
نرم افزار کتیا امروزه توسط مهندسان طراحی به عنوان یک نرم افزار طراحی صنعتی معرفی شده است. از این نرم افزار شرکت فرانسوی داسو سیستم برای نخستین بار استفاده کرد. اولین بار از نرم افزار کتیا برای یک جت جنگنده استفاده کردند و بعد از آن به مراتب بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک بهره گیری از این نرم افزار را در روند کار خود قرار دادند وملزم به استفاده از آن شدند. عموما برای بسیاری از افراد این سوال که کتیا یا سالیدورک و انتخاب میان این دو برای دانشجویان پیش می آید که برای پاسخ به این سوال به راحتی میتوانید وارد لینک مربوطه شوید و پاسخ سوال دیگر سالیدورک چیست را نیز بیابید
در این مقاله سعی داریم شما را با موضوعات زیر آشنا سازیم:
- کاربرد های کتیا
- ویژگی های نرم افزار کتیا
- تمایز نرم افزار کتیا نسبت به دیگر نرم افزارهای موجود
- محیط های کاری موجود در نرم افزار کتیا
کاربرد های نرم افزار کتیا
استفاده از نرم افزار کتیا اغلب در صنایع هواپیما سازی، خودروسازی ، معماری، ساخت لوازم خانگی و عمران مورد استفاده می شود که می توان گفت این موارد از اصلی ترین کاربردهای این نرم افزار می باشد. درواقع می توان گفت این نرم افزار همه فن حریف می باشد و از پس هر صنعتی برمی آید. این برنامه حرفه این امکان را برای شما فراهم می کند که قادر باشید هر طراحی دو بعدی و سه بعدی را انجام دهید. قابلیت این نرم افزار برای مدل سازی ساخت هر قطعه با وجود تمام پیچیدگی ها و مشکلات از دیگر کاربردهای منحصر به فرد آن می باشد.
شاید برایتان جالب باشد کاربرد کتیا در موارد ماشین کاری و طراحی هایی که مربوط به آن می باشد بسیار زبانزد است. این نرم افزار نقش بسیار مهمی را در استخراج G_code ها دارد. توانایی طراحی سیستم های هیدرولیکی و مکانیکی و نیز قادر بودن این نرم افزار برای تجزیه و تحلیل این پروسه ها از دیگر کاربردهای این نرم افزار قوی به شمار می آید. اما هنوز تمام نشده است، انجام برخی از کارهای شبیه سازی توسط مهندسان از دیگر کاربردهای نرم افزار کتیا می باشد. طرح قالب ها و بهره گیری برخی از شرکت ها از نرم افزار کتیا در جهت مدیریت برنامه های شان نیز در گروه کاربرد های این نرم افزار جای دارد.
ویژگی های نرم افزار کتیا
در صنعت امروزی با توجه به تمامی کاربرد ها و ویژگی های منحصر به فردی که نرم افزار کتیا ارائه کرده است ثابت شده استفاده کنندگان از این نرم افزار با چه غول طراحی روبرو هستند.
- از ویژگی های کتیا به قابلیت پارامتریک و فرمول پذیری آن می توان اشاره کرد، با استفاده از آن می توانید بسیاری از اعداد و ارقام را به راحتی عوض کنید و به سرعت طرح جدید داشته باشید.
- دارا بودن سرعت بسیار بالای نرم افزار کتیا این برنامه را به یکی از منحصر به فرد ترین نرم افزار ها تبدیل کرده است که در کوتاه ترین زمان می توانید طراحی های مورد نظر خود را ایجاد کنید و به صورت همزمان چند عمل مختلف را روی برنامه پیاده کنید.
- هوشمند بودن نرم افزار کتیا از ویژگی های آن است که با بهره گیری از انواع الگوریتم های جدید و مدرن شما را به طراحی مورد نظرتان می رساند.
- دارا بودن یک محیط گرافیکی بسیار قدرتمند در این نرم افزار آن را به یکی از برنامه های بسیار انحصاری تبدیل کرده است.
- با بهره گیری از نرم افزار کتیا این امکان برای شما فراهم می شود که خروجی خود را با هر فرمتی که دوست داشته باشید تحویل بگیرید.
- امکان ایجاد نمودار های درختی و تاریخچه باعث شده است تا با استفاده از این نرم افزار می توانید در مواقع نیاز به مراحل عقب برگشته و تغییرات را بازگردانید. در این صورت با کوچک ترین اشتباه لازم نیست کل طرح را بیخیال شوید، تنها کافی است تا چند مرحله ای به عقب برگردید تا به طرح مورد نظر خود برسید.
تمایز نسبت به دیگر نرم افزارهای موجود
اما نرم افزار هایی در زمینه طراحی صنعتی در بازار وجود دارند که کتیا یکی از این نرم افزار ها است. چرا یک کاربر این نرم افزار را باید انتخاب کند. چرا انتخاب کاربران از میان این نرم افزار ها باید کتیا باشد؟ تمایز این نرم افزار با سایر نرم افزار ها در چیست ؟
- کاهش وقت و زمان شما با استفاده از برنامه کتیا نسبت به دیگر نرم افزارهای موجود.
- کار با نرم افزار کتیا این اطمینان و تضمین را به تمامی مهندسان طراحی می دهد به درصد و احتمال خطا ها با استفاده از این برنامه در طراحی هایشان بسیار کم است.
- از دیگر موارد تمایز نرم افزار کتیا نسبت به دیگر نرم افزارهای موجود کیفیت بسیار بالای طراحی های است که توسط این برنامه انجام می شود.
تمامی موارد بالا به مراتب تاثیر بسیار چشمگیری در افزایش سود و بازدهی شرکت هایی می شود که از این نرم افزار بهره می گیرند. همین موارد می تواند وجه تمایز این نرم افزار با سایر نرم افزارها باشد.
محیط های کاری موجود در نرم افزار کتیا
یکی از محیط های مربوط به نرم افزار کتیا محیط های مدل سازی می باشد که در قسمت زیر مجموعه ای به نام ماژول واقع است در این محیط برای ورق کاری و مجموعه های مونتاژی و طراحی های قالب همچنین انواع نقشه کشی های صنعتی و تلرانس گذاری بهره می گیرند. محیط مربوط به مدل سازی های سطوح می باشد که علاوه بر طراحی سطوح قابلیت مدل سازی بر روی فایل هایی که مربوط به نتیجه اسکن های سه بعدی می باشد را دارند.
مورد دیگر استفاده از محیط های ماشین کاری است که در آن مهندسان بعد از این که طراحی های مورد نظر خود را در محیط کاری ماشین سازی ایجاد می کنند می توانند مراحل لازم جهت دست یابی به قطعه تولید شده را از روی قطعه خام و اولیه انجام دهند و پس از آن این امکان برای آنها فراهم می شود که تمامی مراحل ماشین کاری را به صورت انیمیشن وار مشاهده نمایند. درواقع یک طرح کامل برای ارائه مراحل تولید که براحتی می توانید آن را پخش کنید.
یکی دیگر از محیط های کاری که مربوط به نرم افزار کتیا می باشد محیط تجزیه و تحلیل المان های محدود است. در این محیط با توجه به قابلیت های آن این امکان را برای شما فراهم می کند که تمامی قطعات و طراحی های مونتاژ را تجزیه و تحلیل نمایید و تمامی تغییرات انجام شده روی مدل های قطعات را به دست بیاورید. در واقع ریز مراحل تولید یک محصول از طریق این بخش امکان پذیر است. یک فرآیند بسیار کاربردی که ممکن است خیلی به کار بیاید. درست مانند شرکت هایی که قصد تولید یک محصول را دارند که پیش از آنها در یک شرکت دیگر تولید شده است. این برنامه امکان تجزیه و تحلیل را فراهم میکند تا متوجه محصولات به کار رفته در آنها و نحوه اتصال آنها به یکدیگر شوند.
محیط دیگر نرم افزار کتیا محیط های مربوط به تجزیه و تحلیل مکانیزم ها می باشد که بعد از طریق اتصالات بین قطعات و مدل ها می توانید بخش های مختلف و متنوع مکانیزم ها را مشاهده کنید و آنها را تجزیه و تحلیل نمایید. بهترین راه برای آموزش سالیدورک شرکت در دوره های مکتبی نو میباشد
جمع بندی:
به صورت کلی نرم افزاری که امروز به عنوان یکی از قدرتمند ترین و مطرح ترین نرم افزارهای موجود در زمینه طراحی مکانیکی و پروژه های ساخت و تولید انواع مدل ها و قطعات در سرتاسر دنیا شناخته شده است، اما متاسفانه نا آگاهی و درست نشناختن نرم افزارکتیا توسط بسیاری از دانشجویان امروزه معضلی برای بسیاری از افراد شده است. یادگیری صحیح و آگاهی درست در مورد نرم افزار کتیا برای بسیاری از مهندسان طراحی استفاده بهینه آن را به همراه دارد و خروجی شما با استفاده از این نرم افزار به تدریج با کیفیت تر و مطلوب تر خواهد بود. یادگیری اصولی این نرم افزار ممکن است شما را در صنعت طراحی از نقطه صفر به صد برساند، پس یادگیری صحیح این نرم افزار طراحی صنعتی حرفه ای را در اولیویت کارهای خود قرار دهید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) چیست؟
کاربرد هوش مصنوعی در مهندسی مکانیک
هیدرولیک چیست؟ | اجزا و انواع سیستم هیدرولیک
دیدگاهتان را بنویسید