آموزش محیط پارت (Part) در سالیدورک
در این قسمت از مجموعه آموزش های نرم افزار سالیدورک قصد داریم شما را با محیط پارت (Part) سالیدورک آشنا کنیم.
به طور کلی آموزش سالیدورک از سه محیط part, assembly, drawing تشکیل شده است که محیط part پیش نیاز محیط های مونتاژ و نقشه کشی هستند.
هدف اصلی از این محیط طراحی و ایجاد قطعه است. در این محیط میتوانید از طریق راه های گوناگون اجسام متنوع ایجاد کنید. این محیط دارای قسمت های: sketch, feature, sheet metal, surfaces, mold tools, weldments,.. است.
بخش های مختلف محیط پارت سالیدورک
در ادامه میخواهیم شما را با سربرگ های مختلف محیط پارت سالیدورک آشنا کنیم:
سربرگ اسکچ (Sketch)
سربرگ sketch درواقع پایه اساس طراحی است. در این قسمت طرح دوبعدی قطعه را ایجاد می کنیم و بعد به کمک ابزارهای دیگر میحط part به طرح مد نظر حجم می دهیم. برای این کار ابتدا باید یک صفحه انتخاب کنیم سپس با کمک دستورات و ابزارالات طراحی در این قسمت اشکال دوبعدی قطعات را ایجاد کنیم. پس از اتمام طرح ا با کلیک بر روی exit sketch از محیط اسکچ خارج میشویم.
سربرگ فیچرز (Feature)
با کمک سربرگ Feature در واقع اجسام سه بعدی تو پر را ایجاد میکنیم که دارای دستورات مختلف برای حجم دادن به جسم دارد، مانند:
دستور extrude boss پایه ای ترین ابزار برای دادن ضخامت و ارتفاع در یک راستای صاف است.
دستور revolve boss برای حجم دادن به صورت چرخش یک شکل با محیط بسته حول یک محور مشخص است.
دستور swept boss برای حجم دادن یک مقطع در مسیر های مختلف مانند خط راست، منحنی و.. در واقع این دستور حالت کامل تری از دستور extrude boss است.
دستور Loft از این دستور برای حجم دادن قطعه ای استفاده میشود که دارای مقاطع متفاوت در ارتفاع های مختلف است.
دستورboss boundary این دستور مانند دستور loft برای حجم دادن مقاطع متفاوت است با این تفاوت که این مقاطع با یکدیگر موازی نیستند.
تمامی دستور فوق دارای قسمت برش نیز هستند. مانند extrude cut, revolve cut, swept cut, lofted cut, boundary cut
عمل کرد این دستورات مانند دستور های قبل است با این تفاوت که به جای حجم دادن مقطع در مسیری مشخص حجم قطعه را در ان مسیر کم میکند.
سربرگ سرفیس (Surface)
با کمک سربرگسرفیس سالیدورک میتوانیم سطوح پیچیده را طراحی کنیم که دستورات آن مانند سربرگ feature است با این تفاوت که در feature جسم نهایی توپر است ولی در surfaces شکل نهایی به صورت یه سطح بدون ضخامت است.
سربرگ شیت متال (Sheet Metal)
سربرگ Sheet Metal برای ورق کاری استفاده می شود. در واقع با کمک این سربرگ میتوانید قطعاتی که به فرض نیاز به خم کاری دارند را به راحتی ایجاد کنیم. یکی از تفاوت های اصلی این قسمت با محیط feature که باعث انتخاب این محیط میشود ایجاد گسترده شکل است که محیط feature این قابلیت را ندارد.
سربرگ مولد (Mold)
این سربرگ از محیط پارت سالیدورک برای قالب سازی استفاده میشود که دارای ابزارهای کمکی مورد نیاز قالب سازی است. مانند سایر محیط ها پیش نیاز این قسمت از محیط پارت وجود یک اسکچ است که پس از حجم دادن به اسکچ با دستورات ذکر شده در فوق وارد این محیط میشویم و با دستورات کمکی قبیل خط جدایش، صفحه جدایش و ... قالب مورد نظر را ایجاد میکنیم.
سربرگ Evaluate
یکی از نکات مهم در نقشه کشی قطعات، اندازه گیری است. که در مونتاژ قطعات اهمیت به خصوصی دارد. برای این کار میتوانیم از سربرگevaluate کمک بگیریم. با استفاده از گزینه measure در این سربرگ میتوانیم فاصله اضلاع گوناگون را اندازه بگیریم و یا برای اطلاع از جرم جسم از گزینه mass properties استفاده میکنیم. و همچنین برای بررسی میزان هموار بودن جسم گزینه ای بانام zebra stripes وجود دارد. به طور خلاصه برای آنالیز قطعات از سربرگ evaluate کمک میگیریم.
برای فعال کردن هر یک از دستورات ذکر شده و سایر دستورات موجود در این محیط میتوانیم با کلیک راست کردن برروی نوار command manager موارد دلخواه را فعال کنیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش معادله نویسی در سالیدورک (Equation)
پمپ بنزین خودرو مسئول انتقال سوخت از مخزن به موتور
کاتیون و هر آنچه که باید بدانید | کاتیون یون مثبت است؟
wan به چه معناست و چه کاربردی دارد؟
توربین فرانسیس و کاربرد و تفاوت این توربین
دیدگاهتان را بنویسید