آموزش محیط GearTrax در سالیدورک
مقدمه:
محیط GearTrax پلاگینی است که به نرم افزار سالیدورک لینک شده بسیار قدرتمند است و با استفاده از آن می توان قطعاتی از جمله چرخ دنده که برای انتقال قدرت استفاده می شوند را طراحی کرد. شاید برای شما هم جالب باشد اما ما در آموزش سالیدورک تمامی این پلاگین ها و افزودنی های سالیدورک هم به صورت کامل آموزش داده ایم و شما با خرید تنها یک دوره به تمامی این موارد دست پیدا خواهید کرد
محیط GearTrax چیست؟
تعریف و کاربرد
با استفاده از محیط GearTrax می توان انواع چرخ دنده از جمله چرخ دنده های ساده، مورب، مخروطی، مارپیچی و حلزونی را طراحی کرد، هم چنین با استفاده از این پلاگین می توان قطعاتی همانند چرخ زنجیر و پولی را نیز طراحی کرد.
مزایایی استفاده از این GearTrax
مهم ترین مزیت استفاده از نرم افزار GearTrax این است که با وارد کردن تنظیمات و ابعاد مورد نظر با صرف زمان کوتاهی می توان مدل سه بعدی انواع چرخ دنده ها و و تجهیزات انتقال قدرت را در نرم افزار سالید ورک داشت.
آشنایی با محیط GearTrax
برای دسترسی به محیط GearTrax در سالیدورک، باید در ابتدا این نرم افزار را بر روی سیستم نصب کرد و سپس از محیط نرم افزار سالیدورک مدل سه بعدی چرخ دنده ترسیم شده را فراخوانی کنیم.
توضیح گزینهها و تنظیمات
زمانی که محیط GearTrax را انتخاب میکنید، پنجره مربوط به انتخاب نوع چرخ دنده و تنظیمات مربوط به آن باز می شود که شامل چندین گزینه و تنظیمات است، در این پنجره باید اعداد و پارامترهای مربوط به هر نوع چرخ دنده مورد نظر را وارد کنیم. برای آموزش متحرک سازی این چرخدنده کافیست شما در دوره آموزش موشن استادی در سالیدورک شرکت نمایید
مراحل استفاده از محیط GearTrax
برای استفاده از محیط GearTrax ، باید در ابتدا وارد پنجره GearTrax شده و در این پنجره انواع چرخ دنده به شرح زیر وجود دارد
Spur/helical gear: مربوط به طراحی چرخ دنده های ساده و مورب
Bevel gear: مربوط به طراحی چرخ دنده مخروطی
Sprockets: مربوط به طراحی چرخ زنجیر
Gear belt Pulleys: مربوط به طراحی پولی های دارای دنده
Belt pulleys: مربوط به طراحی پولی
Worm gear: مربوط به طراحی چرخ دنده حلزونی
Splines: مربوط به طراحی شافت های دندانه دار که از نوع دندانه داخلی و خارجی می باشند
اعمال تنظیمات GearTrax
پس از انتخاب نوع چرخ دنده مورد نظر، در مرحله بعد باید اطلاعات مربوط به ابعاد، اندازه ها و زوایای مورد نظر را وارد کرد برای مثال برای چرخ دنده ساده یا مورب باید اطلاعاتی از جمله نوع چرخ دنده که شامل دنده داخلی و دنده خارجی می شود، راست گرد یا چپ گرد بودن (که برای چرخ دنده مورب کاربرد دارد)، قطر سر دنده، قطر پا دنده، شعاع مربوط به فیلت، نوک دنده ها، ضخامت دنده ها، مدول، زاویه فشار، قطر دایره گام و گام دنده ها را وارد کنیم. نرم افزار براساس نوع چرخ دنده و اطلاعاتی که ما وارد کرده ایم، چرخ دنده مورد نظر ما را شبه سازی می کند که می توان سایر ابعاد و زوایای آن را بررسی کنیم.
بعد از شبیه سازی چرخ دنده مورد نظر در محیط GearTrax می توان با دستورات موجود در این محیط چرخ دنده را مورد بررسی قرار داد و از نماهای مختلف آن را بررسی کنیم.
محیط نرم افزار GearTrax بسیار قدرتمند است و می توان چندین چرخ دنده را طراحی و شبیه سازی کرد و دارای بخشی است که می تواند چرخ دنده های طراحی شده را به صورت متحرک نشان دهد و بتوان محل تماس دنده ها را مشاهد کرد و اطلاعات دقیقی از نحوه قرار گیری و حرکت چرخ دنده ها داشت. برای خروجی گرفتن چرخ دنده ها و مشاهده آنها در نرم افزار سالیدورک باید بر روی گزینه Create in CAD کلیک کنیم و مدل سه بعدی چرخ دنده را خواهیم داشت.
نکات کاربردی و ترفندها
پلاگین GearTrax در واقع برای طراحی چرخ دنده ها است که با دقت بالا آنها را طراحی می کند و در نهایت می توان مدل سه بعدی چرخ دنده را خورجی گرفت و در محیط نرم افزار سالید ورک مورد استفاده قرار داد.
امکانات GearTrax:
ساده بودن کار با این محیط
پشتیبانی از استاندارد های موجود در زمینه طراحی چرخ دنده
دارای قابلیت مونتاژ قطعات انتقال توان و نمایش تماس آنها یا یکدیگر
اطلاعاتی در مورد چرخدنده ها:
چرخ دنده از جمله تجهیزات انتقال توان می باشند که قابلیت انتقال نیروی بالا را دارا می باشند. برای دسترسی به گشتاور بالاتر می توان با افزایش قطر چرخ دنده متحرک (چرخ دنده دوم)، گشتاور بالاتری انتقال داد، البته زمانی که قطر چرخ دنده نسبت به چرخ دنده محرک (چرخ دنده اول) بالاتر باشد سرعت دوران آن کمتر شده ولی نیرو و گشتاور بالاتری را انتقال می دهد، همین ویژگی سبب شده است در بسیاری از موارد انتقال توان از این مکانیزم استفاده شود که می توان از جمله کاربرد های فراوان چرخ دنده را، استفاده از آنها در گیربکس ها بیان کرد. از جمله اطلاعات مقدماتی در مورد چرخ دنده ساده در زیر اشاره شده است.
دایره گام: منحنی است که محل تماس دو دنده از چرخ دنده ها را نشان می دهد.
مدول: حاصل تقسیم قطر دایره گام بر تعداد دندانه ها است
قطر پای دنده: نشان دهنده قطر کوچک دندان ها و شروع آنها است
قطر سر دنده: نشان دهنده قطر بزرگ دندان ها و میزان حداکثر آنها می باشد
تعداد دندانه ها: که با داشتن مدول و قطر دایره گام قابل محاسبه می باشد، باید توجه داشت در صورتی که بخواهیم دو چرخ دنده با هم در تماس باشند و بدون تداخل به حرکت ادامه دهند، بابد مدول آنها برابر باشد.
یک روش دیگر برای محاسبه مدول مربوط به چرخ دنده ساده، تقسیم قطر دایره سر دنده بر مجموع تعداد دنده ها با عدد 2 می باشد که مدول را به ما نشان می دهد (که برا محاسبه مدول چرخ دنده ای است که اطلاعاتی از مدول آن نداریم با این روش به راحتی قابل محاسبه است.)
پرسشهای متداول درباره دستور GearTrax
آیا محیط GearTrax بر روی تمامی نسخههای سالیدورک قابل استفاده است؟ بله، این محیط برای تمامی نسخههای سالیدورک موجود است و میتوان از آن استفاده کرد برای آموزش شیت متال در سالیدورک و ورقکاری میتوانید وارد لینک مربوطه شوید..
آیا منابع آموزشی برای یادگیری بهتر محیط GearTrax وجود دارد؟ بله، منابع آموزش سالیدورک مقدماتی متعددی شامل ویدئوهای آموزشی، کتابها و مقالات آنلاین برای یادگیری بهتر و استفاده بهینه از محیط GearTrax و هم چنین آشنایی با انواع چرخ دنده وجود دارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش معادله نویسی در سالیدورک (Equation)
پمپ بنزین خودرو مسئول انتقال سوخت از مخزن به موتور
کاتیون و هر آنچه که باید بدانید | کاتیون یون مثبت است؟
wan به چه معناست و چه کاربردی دارد؟
توربین فرانسیس و کاربرد و تفاوت این توربین
دیدگاهتان را بنویسید