آموزش دستور Weld Bead در سالیدورک
مقدمه:
از جمله روش های تولید می توان جوشکاری را نام برد ، این روش کاربرد متنوع دارد و تجهیزات فراوانی را می توان از این روش ساخت، در واقع هدف از جوشکاری اتصال دائم قطعات می باشد. دستور Weld Bead از جمله دستورهای موجود در محیط Weldment است که با استفاده از این دستور قابلیت اجرای جوش کاری بین قطعات وجود دارد و هم چنین می توان شماتیک جوشکاری انجام شده بین قطعات را در نقشه نمایش داد تا سازنده به صورت دقیق محلو نوع جوش را در طراحی سالیدورک داشته باشد.
دستور Weld Bead چیست؟
تعریف و کاربرد
با استفاده از دستور Weld Bead که در محیط Weldment قرار دارد می توانید بر روی نقاطی از قطعات که نیاز به جوشکاری دارند، جوشکاری را به صورت شماتیک انجام داد.
مزایایی استفاده از دستور Weld Bead
از جمله مزایای این دستور این است که به راحتی لبه های مورد نظر را انتخاب و در مورد جوشکاری آنها تصمیم گیر کرد که قابلیت تغییر و تنظیم نیز دارد و با توجه به شرایط مورد نیاز قابل تغییر است.
آشنایی با دستور Weld Bead
محل قرارگیری دستور در نرمافزار
برای دسترسی به دستور Weld Bead در نرم افزار سالیدورک، باید به محیط Weldment بروید و سپس گزینه Weld Bead را قسمت بالای پنجره نرم افزار انتخاب کنید. این دستور همچنین در نوار ابزار Insert قسمت Weldment نیز وجود دارد و مربوط به دستورات محیط جوشکاری می شود.
توضیح گزینهها و تنظیمات
وقتی دستور Weld Bead را انتخاب میکنید، پنجرهای باز میشود که شامل چندین گزینه و تنظیمات است، این گزینهها عبارتند از:
Weld Path : مشخص کننده شماره مربوط به محل جوشکاری است
Setting: مربوط به انتخاب لبه هایی است که قصد انجام جوشکاری داریم که Weld selection را شامل می شود
Weld Path: مربوط به انتخاب مسیر برای جوشکاری که در واقع یک خط را می توان انتخاب کرد
Weld Geometry : مربوط به انتخاب فصل مشترک دو سطح برای اعمال جوش می باشد
Weld Bead: مربوط به اندازه جوش می باشد
Tangent propagation: با فعال کردن این گزینه، لبه های مماس را با انخاب یک لبه خواهیم داشت
مراحل استفاده از دستور Weld Bead در محیط جوشکاری
برای استفاده از دستور Weld Bead در ابتدا باید مدل سه بعدی پروفیل هایی که می خواهیم جوشکاری شوند را در محیط Weldment ترسیم نموده و سپس با انتخاب این دستور، لبه های مورد نظر را جوشکاری کنیم.که به صورت کاملتر این موضوع را در آموزش تحلیل با سالیدورک به شما آموزش داده ایم.
انتخاب لبه مورد نظر
در این مرحله باید لبه مورد نظر که قصد انجام جوش بر روی آن را داریم را انتخاب کنیم
اعمال تنظیمات
پس از انتخاب لبه، باید تنظیمات مورد نظر خود را در پنجره دستور اعمال کنید. این تنظیمات شامل پارامترهای مربوط به مسیر جوش، اندازه جوش، لبه های مورد نظر و سایر پارامترهای دیگر می باشد.
اجرای دستور
در نهایت، با کلیک بر روی دکمه “OK”، دستور Weld Bead اجرا میشود و جوش مورد نظر با تنظیمات وارد شده ایجاد می شود.
نکات مهم در استفاده از دستور Weld Bead
درز جوش در واقع نشان دهنده مسیر و سطح مقطع جوش می باشد که انواع گوناگونی از قبیل، لب به لب، V شکل، جناغی، گرده ماهی و لاله ای را شامل می شود.
برای ساده سازی نقشه از علائم جوش کاری استفاده می شود که این علائم در برگرنده اطلاعات مربوط به جوش می باشد که شامل خط شناسایی، خط مرجع و اندازه جوش می باشند در نرم افزار سالیدورک می توان در محیط Weldment خط جوش را در نقشه نشان داد و هم چنین در محیط Drawing نیز قابل مشاهده می باشد که از گزینه Weld Symbol موجود در محیط Annotation می توان استفاده کرد.
نکات کاربردی و ترفندها
بعد از اجرای دستور Weld Bead در محیط Weldment، می توان به محیط Drawing وارد شد و از قسمت Annotation گزینه مربوط به جداول را باز و سپس گزینه Weld Table را برای نمای مورد نظر فعال کرد،
این جدول شامل اطلاعات مربوط به محل های جوشی است که با دستور Weld Bead ایجاد شده اند. این جدول شامل اطلاعاتی از جمله اندازه جوش، طول جوش، نماد جوش، جنس الکترود جوشکاری شده و تعداد می باشد.
برای نمایش جوش ایجاد شده با دستور Weld Bead باید به سربرگ View رفته و سپس گزینه Hide/ Show را انتخاب و در نهایت Weld Bead را در حالت فعال قرار دهیم که بعد از فعال سازی این گزینه، محل های جوشی که بر روی قطعه ایجاد شده است قابل مشاهده می باشند.
در دستور Weld Bead فقط می توان برای یک لبه محل جوش را مشخص کرد و برای لبه های موجود در سایر قسمت ها، باید دستور را دوباره اجرا کنیم و تنظیمات مورد نظر را برای اعمال کنیم.
مشکلات رایج و راهحلها
در صورتی که اندازه جوش وارد شده متناسب با اندازه قطعات نباشد، با فعال کردن نمایش جوش ها، مدل ایجاد شده تناسب خود نسبت به اندازه جوش را از دست می دهد، بنابراین اندازه جوش باید براساس استنانداردها و اندازه قطعات داده شده باشد تا مشکلی در نقشه ایحاد نشود.
مثالهای کاربردی از دستور Weld Bead
جوشکاری لبه های پروفیل یک چهار پایه ساده
برای ساخت یک چهار پایه ساده، باید پروفیل ها را به هم جوشکاری کرد که با استفاده از دستور Weld Bead می توان محل مورد نیاز برای جوش کاری را مشخص کرد و بروی آنها علائم جوش را قرار داد.
کاربرد دستور Weld Bead در مدلهای پیچیدهتر
در مثال دیگر فرض کنید یک مدل پیچیده تر برای مثال سازه مربوط به یک گلخانه داشته باشیم، بعد از ترسیم و مدل سازی اجزای اصلی سازه گلخانه می توان با دستور Weld Bead محل مورد نیاز برای جوشکاری را مشخص کرد و به صورت شماتیک آنها را در نقشه نشان داد.
آیا دستور Weld Bead بر روی تمامی نسخههای سالیدورک قابل استفاده است؟ بله، این دستور در تمامی نسخههای سالیدورک موجود است و میتوان از آن استفاده کرد.
آیا منابع آموزشی برای یادگیری بهتر دستور Weld Bead و پخ سه بعدی وجود دارد؟ بله، منابع آموزش سالیدورک مقدماتی متعددی شامل ویدئوهای آموزشی، کتابها و مقالات آنلاین برای یادگیری بهتر و استفاده بهینه از دستور Weld Bead وجود دارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش معادله نویسی در سالیدورک (Equation)
پمپ بنزین خودرو مسئول انتقال سوخت از مخزن به موتور
کاتیون و هر آنچه که باید بدانید | کاتیون یون مثبت است؟
wan به چه معناست و چه کاربردی دارد؟
توربین فرانسیس و کاربرد و تفاوت این توربین
دیدگاهتان را بنویسید