آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا
مقدمه آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا
زندگی یک مهندس هوافضا بدون نرم افزار چیزی کمتر از کابوس نیست. تصور کنید برای ساخت یک هواپیما میلیونها دلار هزینه میکنید و در نهایت فقط به خاطر محاسبات اشتباه، هیچ چیز آن طور که باید پیش نرود! فاجعه نیست؟ از گذشته تاکنون تنها راه طراحی هواپیما استفاده از نرم افزارهای طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) بوده و هست. با وجود اهمیت این مسئله، آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا یکی از مهمترین اقدامات دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته است. با ما همراه باشید.
1- نرم افزار ان توپولوژی (nTopology)
nTopology که بخشی از زرادخانه نرم افزاری کمپانی لاکهید مارتین و نیروی هوایی ایالات متحد به حساب میآید، یک نرم افزار مهندسی هوافضا است که راه حلهای گستردهای به مهندسان این رشته ارائه میدهد. از ان توپولوژی در کاربردهای مختلف هوافضا و زمینههای دفاعی مانند ساختارهای سبک وزن، معماری مواد، کاوش سریع طراحی و ساخت پیشرفته استفاده میشود. این نرم افزار علاوه بر طراحی، مراحلی که باید طی شود تا طراحی به اجرا برسد را نیز پردازش میکند. اما شما در این ابزار نمیتوانید از ویژگی ها و آموزش شیت متال در سالیدورک بهره ببرید
2- نرم افزار OpenVSP
OpenVSP (Vehicle Sketch Pad) یک نرم افزار منبع باز برای طراحی هواپیما است که توسط ناسا ساخته و منتشر شده است. مهندسان هوافضا با استفاده از این ابزار هندسی هواپیمای پارامتریک میتوانند مدلهای سه بعدی طراحی کنند. این ابزار کاملاً بصری است و اگر مهندسی در این صنعت تجربه کافی داشته باشد، کار کردن با آن بسیار آسان است.
3- نرم افزار SharkCAD Pro
SharkCAD Pro یکی دیگر از نرم افزارهای مدلسازی است که مهندسان هوافضا میتوانند از آن برای چاپ سه بعدی، انیمیشن، طراحی یا رندر استفاده کنند. این نرم افزار به طیف وسیعی از ابزارهای طراحی برای مدلسازی مش، سطحی، جامد و منحنی مجهز است. گرچه SharkCAD Pro در اصل برای صنعت هوافضا ساخته نشده است، اما مهندسان میتوانند از افزونه AeroPack در این برنامه که قدرت مدلسازی را تا چند برابر بیشتر میکند، استفاده کنند.
4- نرم افزار کتیا (CATIA)
برای آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا باید به معرفی نرم افزار کتیا بپردازیم. کتیا یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی در صنایع هوافضا و صنایع دفاعی است. اغلب شرکتها نیز استفاده از این نرم افزار را با توجه به مزایایی که ارائه میدهد، از جمله صرفهجویی در هزینه و زمان، پشتیبانی از تنظیمات هندسی و بررسی عمیق میزان بهرهوری ترجیح میدهند.
5- نرم افزار اینورتر (Inventor)
Inventor، نرم افزار محبوب CAD (طراحی به کمک کامپیوتر)، توسط کمپانی Autodesk ساخته و منتشر شده و برای مهندسانی که بر روی طرحهای مکانیکی سه بعدی کار میکنند، یک گزینه فوق العاده است. مهندسان علاوه بر نقاشیهای دو بعدی و طراحیهای اولیه، میتوانند هنگام کار بر روی محصولات هواپیمایی خود، از این نرم افزار برای ایجاد طرحهای سه بعدی و شبیهسازی پویای طراحی خود استفاده کنند.
6- نرم افزار ADS (Aircraft Design Software)
Aircraft Design Software یا ADS یک نرم افزار طراحی در سطح مبتدی است و برای مهندسانی که تازه فعالیت خود را به عنوان طراح هواپیما شروع کردهاند، بسیار عالی است. این نرم افزار پیچیده نیست و میتوان به راحتی آن را یاد گرفت و کارهای فراوانی با آن انجام داد. همچنین مهندسان میتوانند از این نرم افزار برای بهینهسازی تنظیمات هواپیما استفاده کنند.
7- نرم افزار سالیدورک چیست Solidworks
Solidworks هم درست مثل کتیا یکی دیگر از نرم افزارهای معروف است که برای اولین بار در سال 1995 منتشر شد. این نرم افزار نه فقط در صنعت هوافضا، بلکه در بسیاری از صنایع دیگر مورد استفاده بسیاری از شرکتها قرار میگیرد. این برنامه قابلیتهای پیشرفتهای دارد و میتواند مسائل پیچیده را حل کند. مهندسان هوافضا میتوانند از Solidworks برای ایجاد طرحهای سریع و رندرهای پیچیده استفاده کنند.
جهت آموزش رایگان محیط اسکچ سالیدورک کلیک کنید. و همچنین آموزش سالیدورک مقدماتی کلیک کنید.
8- نرم افزار Creo
این بستر نرم افزاری قدرتمند Creo، که قبلاً با نام Pro/ENGINEER شناخته میشد، توسط شرکت Parametric Technology Corporation (PTC) ساخته و سازمانهایی چون Lockheed Martin از آن استفاده میکنند. این نرم افزار با قابلیتهای مدلسازی و طراحی پیشرفته، شبیهسازی و تجزیه و تحلیل دقیق انتخاب اغلب سازمانهاست اما اگر به دنبال متحرک سازی هستید نیاز مند این است که شما در ابزار سالیدورک آموزش موشن استادی در سالیدروک را بیاموزید. اگر قصد دارید بر روی طراحی یک محصول یا مدلسازی سطحی آن کار کنید، این برنامه خوبی است. با Creo میتوان از مدلسازی مستقیم یا پارامتریک بهره برد.
9- آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا: نرم افزار NX
نرم افزار NX مدتها قبل توسط کمپانی زیمنس تولید شد و چندین تولیدکننده جهانی از جمله GE Aviation از کاربران وفادار آن هستند. این نرم افزار پیشرفته چندین ابزار داخلی برای تهیه اسناد و پیشنویس طراحی دارد.
10- نرم افزار Cart3D
Cart3D یک نرم افزار کارآمد است که ناسا به طور ویژه برای صنایع هوافضا و هوانوردی طراحی و ساخته است. اگر به دنبال برنامهای برای طراحی هواپیما هستید، حتماً به مجموعه ابزارهایی به نام GoCart که توسط Cart3D ارائه شده، نگاهی بیندازید. این برنامه برای تجزیه و تحلیل و طراحی آیرودینامیک هواپیما ساخته شده است و ضمن اینکه امکان کار با ورودیهای هندسی و آمادهسازیهای مربوط به مش را برای طراح فراهم میکند، به او اجازه میدهد تا بر روی بخش محاسباتی آیرودینامیک و کنترل پایداری هواپیمای خود کار کند.
11- نرم افزار Solid Edge
Solid Edge یکی از بهترین نرم افزارهای ارائه شده در زمینه مدلسازی سالید (Solid Modeling) در نماهای دو بعدی و سه بعدی است. این نرم افزار CAD در اصل به منظور کمک به طراحان مکانیکی توسعه یافته و قادر است شبیهسازی های مهندسی را با قدرت و دقت بالا انجام دهد. مهندسان هوافضا نیز میتوانند از این نرم افزار برای طراحی سه بعدی هواپیمای خود استفاده کنند.
کلام آخر
آینده صنعت هوافضا بدون تردید مهندسان این رشته را ملزم میکند تا هر روز با نرم افزارهای بیشتری آشنا شوند. چرا که فناوری مدرن، تکنیکهای نوآورانه و فرایندهای تولید مدرن در عصر حاضر، استفاده از نرم افزارهای پیشرفتهای که کارایی را بهبود میبخشد، ضروری میکند. در این مقاله سعی کردیم با معرفی چند مورد از مهمترین برنامهها، به آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا بپردازیم. اگر شما تجربهای در زمینه استفاده از این برنامهها دارید یا نرم افزارهای دیگری در زمینه مهندسی هوافضا میشناسید، دانستههای خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
منبع اصلی مقاله
کلمه کلیدی: آشنایی با نرم افزار های مهندسی هوافضا
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) چیست؟
کاربرد هوش مصنوعی در مهندسی مکانیک
هیدرولیک چیست؟ | اجزا و انواع سیستم هیدرولیک
دیدگاهتان را بنویسید