دستگاه cnc سی ان سی چیست و آموزش کار با سی ان سی
به نظرتان در کارگاههای فنی چطور قطعات مختلف ساخته میشود؟ آیا افراد با اره آهنی یا چوبی به جان یک تکه ورق یا چوب افتاده و از دل آن قطعه مورد نظر را برش داده و جدا میکنند؟ قطعا این کار برای ساخت تعداد زیادی قطعه صنعتی غیرممکن است. پس چطور میتوان بهصورت انبوه تعداد زیادی قطعه خاص تولید کرد؟ در این مقاله با موضوع دستگاه CNC سی ان سی چیست و آموزش کار با سی ان سی قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم. پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید تا پاسخ سوالاتتان را بگیرید. مکتبی نو منبع اصلی آموزش مهندسی و ابزار های مهندسی میباشد که بسیاری از این نرم افزار ها مانند آموزش سالیدورک که توسط بهترین استاد حال حاظر در اختیار شما قرار گرفته شده است.
دستگاه CNC سی ان سی چیست
سی ان سی مخف عبارت Computer Numerical Control به معنای کنترل عددی کامپیوتری است. اما معنی این عبارت چیست؟ منظور این است که این دستگاه ما را قادر کرده که با کامپیوتر یک ابزار کنترل عددی را برای انجام کاری هدایت و کنترل کنیم. اما چه دستگاههای کنترل عددی را میتوان با کامپیوتر کنترل کرد؟ برای این که بدانیم دستگاه CNC سی ان سی چیست و آموزش کار با سی ان سی را بهخوبی بیاموزید بهترین کار این است که دوره آموزشی کا را سی ان سی مکتبی نو را تهیه کنید و از آموزشهای آن بهره ببرید.
از کامپیوتر میتوان برای کنترل عددی دستگاههای تراش، آسیاب، شیار، شکل دهنده و… استفاده کرد. برای همین است که تقریبا هر کارگاه صنعتی برای تولید قطعاتی که نیاز دارد از دستگاه سی ان سی استفاده میکند. هر دستگاه سی ان سی دارای چند بخش است:
- دستگاههای ورودی مثل تراش و برش
- واحد پردازش
- واحد کنترل
- سیستم درایوینگ
- سیستم نمایش
- ابزار ماشین
- سیستم فیدبک
هر کدام از این بخشها کار خاصی انجام میدهند و کنار هم قرارگیری آنها است که کار کنترل کامپیوتری ماشینها را برای ما فراهم کرده است. اما چطور میتوان با این دستگاه که ظاهرا پیچیده است کار کرد؟
چگونگی کار با دستگاه سی ان سی
برای این که پاسخ سوال دستگاه cnc سی ان سی چیست و آموزش کار با سی ان سی را کامل کنیم لازم است که توضیح دهیم که یک اپراتور چطور با دستگاه سی ان سی کار میکند؟ برای انجام هر کاری با دستگاه سی ان سی لازم است که 6 مرحله زیر پشتسر گذاشته شود:
- ابتدا برنامهای که باید به سی ان سی داده شود به آن وارد میشود
- برنامه که یک سری داده با فرمت خاص است وارد بخش کنترل و پردازش میشود
- دادهها ترجمه شده و به سیستم درایوینگ ارسال میشود تا سرعت و چگونگی حرکت ابزارهای سی ان سی مشخص شود
- سپس بخش فیدبک روند کار را تجزیه و تحلیل کرده و سیگنالی برای بخش پردازش ارسال میکند
- سیگنال رسیده از بخش فیدبک در بخش پردازش با سیگنالهای اولیه مقایسه میشود و اگر خطایی وجود داشته باشد آن را تصحیح میکند
- درنهایت همه نتایج و تحلیلها روی صفحه نمایش دستگاه نشان داده میشود تا اپراتور هر لحظه از چگونگی روند پیشرفت دستورات مطلع شود
کسانی که دستگاههای سی ان سی را طراحی کردهاند طوری این طراحی را انجام دادهاند که کار با آن برای هر شخص یا سطح سواد ابتدایی نیز امکان پذیر باشد.
انواع دستگاه CNC
بسته به این که ما چه انتظاری از دستگاه سی ان سی داریم، این دستگاهها به سه نوع مختلف تقسیم میشوند. درواقع هر نوع دستگاه سی ان سی کار خاصی را انجام میدهد که در ادامه با بررسی آنها به پاسخ سوال دستگاه cnc سی ان سی چیست و آموزش کار با سی ان سی نزدیکتر میشویم.
- دستگاه سی ان سی حفاری: این نوع دستگاه سی ان سی برای هر نوع کار حفاری روی آهن، چوب و هر متریال دیگری مورد استفاده قرار میگیرد. بیشترین کاربرد سی ان سبی حفاری در صنعت خودروسازی است.
- دستگاه سی ان سی تراش: این نوع سی ان سی کار تراش قطعات و شکل دهی آنها را با توجه به دستوری که به آن دادهاید انجام میدهد. بیشترین کاربرد این دستگاه CNC استفاده در صنایع چوبی است و برای همین کاربردی وسیع دارد.
- دستگاه سی ان سی روتر: این نوع دستگاه CNC را در هر کارگاه تولیدی میتوانید مشاهده کنید زیرا همه کاری انجام میدهد. این نوع دستگاه سی ان سی بسیار کامل بوده و کار با آن نیز خیلی ساده است برای همین کاربردی وسیع در تمام صنایع دارد. هزینه خرید آن نیز بسیار مناسب است.
برای آموزش کار با CNC از کجا شروع کنیم؟
زمانی پاسخ دستگاه cnc سی ان سی چیست و آموزش کار با سی ان سی به طور کامل داده میشود که بدانید چطور با یک دستگاه سی ان سی کار کنید. اما برای آموزش کار با سی ان سی باید از کجا شروع کرد؟ با پشتسر گذاشتن چند قدم زیر میتوانید کار با این دستگاه را بیاموزید:
- قبل از هر چیز نوع دستگاه سی ان سی که قصد دارید با آن کار کنید را انتخاب کنید
- در مرحله بعد حتما کار با نرم افزارهایی که با آن میتوانید دستورات برشکاری، فرم دهی یا هر کار دیگری را به دستگاه بدهید بیاموزید. نرم افزارهایی مثل: CAD و زبانهای برنامه نویسی G-Code و CAM
- با آموختن نرم افزارهای طراحی و زبانهای برنامهنویسی که نام بردیم طراحی و ایجاد فایل ساخت یا تراش اولین قطعه را تمرین کنید و سپس با تکرار این کار زیر و بم کار با دستگاه سی ان سی برای شما به تدریج فاش میشود.
اگر قصد دارید برای آموزش کار با سی ان سی یک راه که هم وقت شما را نگیرد، هم انرژی شما را سیو کند دنبال کنید، بهترین کار این است که دوره آموزشی کار با دستگاه CNC مکتبی نو را با هزینهای اندک تهیه کنید.
حرف آخر
در این مقاله سعی کردیم توضیح دهیم که دستگاه CNC چیست و چطور کار میکند. برای همین ابتدا اجزای مختلف آن را بررسی کردیم و توضیح دادیم این اجزای مختلف چطور کنار هم به ما توانایی برش و تولید قطعات با شکلهای مختلف را میدهد ما حتی در آموزش سالیدورک مقدماتی به طراحی این دستگاه قدرتمند پرداخته ایم. همچنین شما از آموزش های دیگر مانند آموزش اکسل و دیگر برنامه و ابزار های قدرتمند مهندسی مکتبی نو استفاده نمایید. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد و بتوانید به سادگی کار با سی ان سی را آغاز کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش معادله نویسی در سالیدورک (Equation)
پمپ بنزین خودرو مسئول انتقال سوخت از مخزن به موتور
کاتیون و هر آنچه که باید بدانید | کاتیون یون مثبت است؟
wan به چه معناست و چه کاربردی دارد؟
توربین فرانسیس و کاربرد و تفاوت این توربین
دیدگاهتان را بنویسید