زبان های برنامه نویسی
مقدمه
برنامه نویسی از شغلهای پردرآمد دنیای امروز است که در چند سال اخیر رایج شده است و طبق پیشبینی کارشناسان در آینده به یکی از بهترین و پردرآمدترین شغلهای دنیا تبدیل میشود و برنامه نویسان ماهر بسیار ثروتمند خواهند بود. دلیل این همه توجه که سالهای اخیر به روی برنامه نویسی و برنامه نویسان پیشرفت تکنولوژی و وابسته شدن تمام حوزههای علوم دیگر به برنامه نویسی است. شما چه بهعنوان یک فرد عادی و چه بهعنوان کسی که میخواهد در آینده برنامه نویسی را آغاز کند باید با زبان های برنامه نویسی آشنایی هر چند مختصری داشته باشید. امروز در این مقاله قصد داریم در این باره صحبت کنیم. همچنین اگر به دنبال آموزش سالیدورک هستید پیشنهاد میکنم سری به فروشگاه دوره های ما بزنید
تقسیم بندی زبان های برنامه نویسی
امروزه دیگر تعداد زبانهای برنامه نویسی موجود در دنیا آنقدر زیاد شده است که نمیتوان در یک مقاله نام تمامی آنها را آورد. اما برای آنها یک دسته بندی در نظر میگیریم. تمام زبانهای برنامه نویسی بهگروههای زیر تقسیم میشوند:
زبانهای برنامه نویسی برای ویندوز، زبانهای برنامه نویسی تحت وب و زبانهای برنامه نویسی برای اپهای موبایل و زبانهای برنامه نویسی که چند منظوره هستند. از زبانهای برنامه نویسی که برای ویندوز موجود هستند میتوان پایتون، جاوا، سی پلاس پلاس و غیره را نام برد. زبان های برنامه نویسی تحت وب که برای مرورگرها و پلتفرمهای آنلاین استفاده میشوند مثالهایی مثل html، جاوا اسکریپت و غیره دارند.
برنامه نویسی موبایل که امروزه یکی از داغترین مباحث برنامه نویسی است زبانهایی مثل جاوا، جاوا اسکریپت، سی شارپ و غیره دارد. در این مثالهایی که نام بردیم در بعضی موارد یک برنامه را برای دو منظور برنامه نویسی مثال زدیم. بهاینطور موارد زبانهای برنامه نویسی چند منظوره گفته میشود که با استفاده از آنها میتوان برای پلتفرمها و موارد گوناگونی برنامه نویسی انجام داد.
پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی
همانطور که گفتیم تعداد بسیار زیادی زبان برنامه نویسی در دنیا وجود دارد که همه آنها قابلیت برنامه نویسی را دارند اما مانند هم نیستند. حال در ادامه میخواهیم چند نمونه از پر کاربردترین و معروفترین زبانها برای برنامه نویسی را با هم بررسی کنیم. اولین مورد زبان برنامه نویسی پایتون است. این زبان یکی از زبانهای ساده و بسیار پرکاربرد در دنیای برنامه نویسی است.
همچنین بسیاری از برنامه نویسان تازهکار با این زبان شروع بهکار میکنند چرا که یادگیری آن بسیار ساده است. گوگل، یوتیوب، ناسا، یاهو و بسیاری از غولهای دیگر دنیای تکنولوژی نمونههای کمی از استفاده کنندگان این زبان برنامه نویسی هستند. پس تا بهحال باید متوجه شده باشید که یک برنامه نویس زبان پایتون که بهکار خود مسلط باشد به هیچوجه بیکار نمانده و بسیار تقاضا برای او بالا است.
دومین زبان، زبان جاوا است که به احتمال بالا تا بهحال با نام آن مواجه شدهاید. این زبان یکی از زبان های برنامه نویسی چند منظوره است و کاملا استاندارد طراحی شده است. قابلیتی که این زبان را منحصربهفرد میکند این است که شما میتوانید با یک کدنویسی، برنامه طراحی شده خود را در جاها و پلتفرمهای مختلفی بهاجرا درآورید.
دلیل این قابلیت هم ویژگی به نام ماشین مجازی جاوا است. بنابراین این قابلیت جاوا را به یکی از پرکاربردترین و چند منظورترین زبانها در برنامه نویسی تبدیل میکند. این زبان در بین کسانی که برای پلتفرمهای مختلف برنامه نویسی میکنند بسیار محبوب است. جهت آموزش موشن استادی در سالیدورک میتوانید وارد لینک مربوطه شوید.
بررسی زبان های برنامه نویسی؛ بررسی سی پلاس پلاس
مجموعه زبانهای سی از قدیمیترین و پر قدرتترین زبانها برای برنامه نویسی است. این زبان از اولین زبانهای استفاده شده برای برنامه نویسی بوده است که از همان زمان نسخههای جدیدتر و بهتر آن به بازار آمدند. بهعنوان مثال سی پلاس پلاس که در سال ۱۹۸۰ عرضه شد.
این زبان نیز یکی از زبانهای چند منظوره است که بار اول توسط شرکت معروف مایکروسافت وارد حوزه تکنولوژی شده است. یکی از ویژگیهای جذاب این زبان این است که هر سال و پشت سر هم بهروز میشود و نسخههای جدید و بهتری از آن به بازار عرضه میشوند که قابلیتهای متنوع و جذابی نسبت به نسخههای قبلی دارد. همچنین نسخه نهایی این نرم افزار که سی شارپ است و در سال ۲۰۰۰ عرضه شده یکی از انتخابهای بسیار مناسب برای شروع برنامه نویسی توسط مبتدیان است.
بررسی زبان جاوا اسکریپت
یکی از زبان های برنامه نویسی سطح بالا در دنیای برنامه نویسی زبان جاوا اسکریپت است. قابلیتی که این زبان را ممتاز و منحصربهفرد میکند دسترسی برنامه نویس به کتابخانهها و فریم ورکهای بسیار قدرتمند است. همچنین در صورت تسلط به زبانهای برنامه نویسی تحت وب یادگیری جاوا اسکریپت برای شما بسیار ساده خواهد بود. نکتهای که باید به آن دقت کنیم این است که زبان جاوا اسکریپت را با زبان جاوا که هیچگونه شباهتی بههم ندارند. این دو زبان حتی توسط یک شرکت نیز تولید نشدهاند و هدف آنها نیز متفاوت است.
خب حال که با تعدادی از زبان های برنامه نویسی آشنا شدید و به منظور ما که زبان های بسیاری وجود دارند و انتخاب برای یک مبتدی برای شروع برنامه نویسی بسیار دشوار است رسیدهاید. نکتهای که در متن به آن اشاره شد این است که هر زبان برنامه نویسی معروف و ممتاز یک یا چند ویژگی دارد که آن را از دیگر زبانهای برنامهنویسی بهتر میکند. این به آن معنی نیست که یک زبان از زبانهای دیگر برتر است بلکه این مورد به هدف شما بستگی دارد و هر زبانی ممکن است برای یک هدف مناسب باشد و برای منظور دیگری یک زبان دیگر.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
رزوه چیست؟ [پارامترها و ابزار شناسایی رزوه]
چاپگر سه بعدی چیست و چه کاربردی دارد
تحلیل به کمک کامپیوتر (نرم افزارهای CAE)
دیدگاهتان را بنویسید