آموزش بررسی تداخل بین قطعات در اسمبلی (Interference detection)
در محیط Evaluate از جمله دستورهای موجود، می توان دستور Interference detection را اشاره کرد که با استفاده از این دستور قابلیت بررسی تداخل بین قطعات سه بعدی ترسیم شده را خواهیم داشت، تا در نهایت مدل طراحی شده را بدون داشتن تداخل بین قطعات تشکیل دهنده آن داشت، باید توجه داشت این دستور تداخل استاتیکی قطعات را مورد بررسی قرار می دهد و در حالتی است که قعطات نسبت به هم حرکتی ندارند. اگر به دنبال آموزش طراحی در سالیدورک هستید پیشنهاد ما این است که سری به فروشگاه مکتبی نو زده و دوره های آموزش مارا مشاهده نمایید.
دستور Interference detection چیست؟
تعریف و کاربرد
با استفاده از دستور Interference detection که در محیط Evaluate قرار دارد می توانید سیستم اسمبل شده را از لحاظ تداخل بین اجزای آن مورد بررسی قرار دهید.
مزایایی استفاده از این Interference detection
از جمله مزایای این دستور این است که به راحتی با انتخاب قطعه در محیط Assembly تداخل بین اجزای آن را بررسی نموده و در صورت وجود داشتن تداخل می توانید در جهت رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید.
آشنایی Interference detection
محل قرارگیری دستور در نرمافزار
برای دسترسی به دستور Interference detection در سالیدورک، باید به محیط “Assembly ” بروید و سپس گزینه “Evaluate ” را انتخاب کنید. این دستور همچنین در نوار ابزار “Tools” قسمت Evaluate نیز وجود دارد و مربوط به دستورات محیط سه بعدی می شود.
توضیح گزینهها و تنظیمات
وقتی دستور Interference detection را انتخاب میکنید، پنجرهای باز میشود که شامل چندین گزینه و تنظیمات است. این گزینهها عبارتند از:
Calculate: با این گزینه، تداخل های موجود در قطعه اسمبل شده محاسبه می شود.
Ignore: با این گزینه می توان تداخلی که در مرحله قبل توسط نرم افزار دیده شده است را نادیده گرفت
Options: این گزینه شامل قسمت هایی است که با انتخاب آنها می توان در مورد نمایش سطوحی که با هم تداخل دارند تصمیم گیری کرد
Non-Interfering Components: با این گزینه می توان در مورد نحوه نمایش سطوحی که با هم تداخل ندارند تصمیم گیری کرد.
مراحل استفاده از دستور Interference detection
برای استفاده از دستور Interference detection در ابتدا باید اجزای تشکیل دهنده قطعه مورد نظر را در نرم افزار سالید ورک ترسیم نموده و سپس به محیط Assembly رفته و اسمبل قطعه را ایجاد نمایید، سپس به سربرگ Evaluate رفته و دستور Interference detection را انتخاب نمایید.
اعمال تنظیمات دستور
بعد از انتخاب دستور Interference detection پنجره مربوط به تنظیمات این دستور باز می شود که این پنچره برای بررسی تداخل قطعه مورد استفاده قرار می گیرد و دارای گزینه هایی است که بررسی تداخل را فراهم می آورد.
اجرای دستور
در نهایت، با کلیک بر روی دکمه “Calculate”، دستور Interference detection اجرا میشود و تداخل بین اجزا نشان داده می شود.
نکات مهم در استفاده از دستور Interference detection
در پنجره مربوط به دستور Interference detection گزینه های کلی وجود دارد که هر قسمت شامل قسمت های می شود که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند:
Options: شامل موارد زیر می شود:
Treat coincident as interference: قطعاتی که دارای سطح منطبق شده هستند را به عنوان تداخل در نظر گیرد
Show ignored interferences: نمایش تداخل های نادیده گرفته شده
Treat subassemblies as components: قطعاتی که به صورت subassembly می باشند رابه عنوان یک جز در نظر گیرد
Include multibody part interference: نمایش تداخلهای چندگانه موجود در یک قطعه
Make interfering part transparent: نمایش قطعاتی که دارای تداخل هستند به صورت شفاف
Create fasteners folder: ایجاد فولدر مربوط به اتصال دهنده ها
Create matching cosmetic threads folder: ایجاد فولدر قطعات با رزوه نمایشی
Ignore hidden body/component: نادیده گرفتن اجزای مخفی شده
بخش Non-Interfering Components شامل موارد زیر می شود:
Wireframe: نمایش لبه های قطعات
Hidden: نمایش به صورت مخفی
Transparent: نمایش به صورت شفاف
Use current: نمایش به صورت حالت موجود
مشکلات رایج و راهحلها
بعد از طراحی مدل های سه بعدی و اسمبل کردن، مرحله بعد بررسی عدم وجود تداخل بین آنها می باشد که با استفاد از دستوراتی از جمله Interference detection تداخل بین قطعات به راحتی قابل بررسی می باشد، در صورتی که تعداد قطعات موجود در محیط اسمبلی و حجم فایل ایجاد شده زیاد باشد، مدت زمان بیشتری برای پردازش و اجرای دستور نیاز است در این صورت برای کاهش زمان تحلیل و بررسی تداخلات می توان فایل اسمبلی ایجاد شده را به چند قسمت تقسیم و بررسی را انجام داد و یا می توان از سیستم با پردازنده قوی تر و ورژن های به روز تر نرم افزاز سالیدورک استفاده کرد.
مثالهای کاربردی از دستور Interference detection
بررسی تداخل مدل طراحی شده در محیط جوشکاری (Weldment)
مدل های طراحی شده در محیط جوشکاری، معمولا از تعدادی از اجزا تشکیل شده اند و برای اینکه محصول نهایی در پروسه ساخت از لحاظ ابعادی دچار تغییر نشود، بهتر است که بعد از اسمبل شدن از لحاظ تداخل با دستور Interference detection مورد بررسی قرار گیرد.
مثال دوم: بررسی تداخلات یک تجهیز پیچیده
تجهیزاتی که از چند جز تشکیل شده اند را باید در مرحله نخست از لحاظ استاتیکی مورد بررسی قرار داد تا در صورت وجود تداخلات، آنها را یافت و در جهت اصلاح اقدامات مورد نظر را انجام داد.
مقایسه دستور Interference detection با سایر دستورات مشابه
با استفاده از دستور Move Component موجود در محیط Assembly نیز می توان تداخل قطعات را بررسی کرد، اما باید توجه داشت که این دستور تداخل دینامیکی قطعات و در زمانی که حرکت می کنند را نشان می دهد، اما دستور Interference detection به صورت ایستا و بدون حرکت تداخل قطعات را نشان می دهد و با استفاده از این دستورات تداخل های ایجاد شده را بررسی و حذف می کنیم. دستور Move Component شامل گزینه Collision Detection می باشد که باید قطعات حرکت کنند تا بتوان تداخل های بین آنها مورد بررسی قررار گیرد.
دستورهای جایگزین
آیا دستور Interference detection بر روی تمامی نسخههای سالیدورک قابل استفاده است؟ بله، این دستور در تمامی نسخههای سالیدورک موجود است و میتوان از آن استفاده کرد.
آیا منابع آموزشی برای یادگیری بهتر دستور دستور Interference detection و بررسی تداخل در محیط Assembly وجود دارد؟ بله، منابع آموزش سالیدورک مقدماتی متعددی شامل ویدئوهای آموزشی، کتابها و مقالات آنلاین برای یادگیری بهتر و استفاده بهینه از دستور Interference detection وجود دارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
انواع اسکنر های سه بعدی و نحوه ی کار و نکات کاربردی اسکنر های سه بعدی
هر آنچه درباره تلرانس گذاری هندسی و تلرانس هندسی باید بدانید
آموزش مهندسی معکوس سالیدورک | مهندسی معکوس یا Reverse Engineering
آموزش پوسته ای کردن قطعه در سالید ورک دستور Shell
آموزش محیط Mold Tools (محیط قالب سازی) در سالیدورک
آموزش تنظیمات کاغذ در محیط Drawing سالیدورک
دیدگاهتان را بنویسید